Komma igång med webbutveckling

Webbutveckling är ett kodnings- och designarbete som kräver en kombination av tekniska och kreativa färdigheter. Det kräver uppmärksamhet på detaljer och en vilja att lära sig nya tekniker i takt med att tekniken förändras.

Det ökande beroendet av webbplatser för e-handel och annan affärsverksamhet driver på behovet av fler webbutvecklare. De som arbetar inom området kan arbeta för en liten byrå, internt för ett stort företag eller arbeta självständigt som frilansare.

Att lära sig webbutveckling är inte svårt; det finns många gratis resurser som hjälper dig att komma igång. Du kan börja med att använda ett verktyg som Team Treehouse för att lära dig olika kodningsspråk.

Du kan också läsa online-artiklar, titta på handledningar eller delta i konferenser för att hålla dig uppdaterad om de senaste programmeringsteknikerna. När du har en solid grund kan du använda dina kunskaper genom att bygga upp en portfölj med ditt arbete.

Skapandet av en webbplats börjar med en ritning eller wireframe. Att utveckla denna plan hjälper kunden, designern och utvecklaren att förstå webbplatsens mål och fatta beslut tidigt. Den kan också fungera som en referens för ändringar senare.

Ett annat sätt att se till att ditt webbutvecklingsprojekt går smidigt är att välja en välkänd metodik. De mest populära alternativen är vattenfallsmetoden och den iterativa utvecklingsmetoden.

Oavsett om du är en nybörjarwebbutvecklare eller vill uppgradera dina kunskaper är webbutveckling ett utmärkt val för karriärutveckling. Det erbjuder stadigt arbete, ett flexibelt schema och starka samhällsband.

Kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är ett utmärkt sätt att skaffa sig kodningsfärdigheter och kunskaper som kommer att vara användbara i många karriärer. De är också ett idealiskt sätt att få ett försprång i en bransch som växer i efterfrågan.

Oavsett om du är intresserad av att bli webbutvecklare eller bara vill lära dig några nya färdigheter finns det gott om gratis kurser i webbutveckling. Vissa är utformade speciellt för nybörjare, medan andra är mer avancerade.

Det bästa stället att börja är internet, där du hittar en mängd gratis resurser och artiklar som kan hjälpa dig på din resa. Du kan hitta guider som skrivits av stora teknikföretag som Mozilla, eller så kan du kolla in plattformar för lärande online som edX.

En del kurser i webbutveckling online fokuserar på specifika språk, verktyg eller ramverk. Detta kan vara ett bra sätt att skaffa sig ytterligare kodningsfärdigheter, men det är viktigt att komma ihåg att vissa kurser kan vara svåra att förstå för nybörjare.

Kurser i form av bootcamps är ett utmärkt val för dem som vill lära sig ett programmeringsspråk på kort tid, men de kan vara dyra. Du kan dock hitta några billiga bootcamps på nätet som lär ut alla grundläggande programmeringsprinciper.

Bortsett från programmering fokuserar vissa kurser i webbutveckling på design. Dessa inkluderar kurser i HTML och CSS, som är viktiga språk för att utforma webbplatser.

Avvikande på kursen lär du dig också om andra tekniker för kodning och webbplatsutveckling, till exempel front-end och back-end webbarkitektur, Git och GitHub samt SQL-grunderna. Du lär dig också om säkerhet, med ämnen som autentisering och auktorisering, dataskydd och kodsäkring.

Vad du behöver veta om utveckling av webbapplikationer

Oavsett om du vill skapa en webbplats, en mobilapp eller båda är utveckling av webbapplikationer rätt väg att gå. Det ger dig fler alternativ än en enkel webbplats och är också snabbare att utveckla.

  1. För att påbörja utvecklingen är det viktigt att validera din idé. Detta kräver marknadsundersökningar för att avgöra om det finns en marknad för din app och hur din produkt kommer att skilja sig från konkurrenterna.
  2. Nästan måste du bestämma dig för rätt team som ska hjälpa till med skapandet av din webbplats eller app. Att välja ett team som har rätt kompetens och erfarenhet för jobbet kan spara dig mycket tid i det långa loppet.

När du väljer ett team ska du kontrollera deras tidigare arbete med avseende på funktionalitet, användbarhet och tekniska färdigheter. Du kan göra detta genom att bläddra i deras portfölj eller granska deras profiler på webbplatser som Clutch, GoodFirm och DesignRush.

Du kan också be om rekommendationer från personer du känner som har använt deras tjänster. Detta kan vara ett bra sätt att hitta ett företag som har rätt kompetens för ditt projekt och som kan leverera i tid.

När du har bestämt ett team är nästa steg att skapa ett arbetsflöde för projektet. Detta kommer att säkerställa att alla i teamet förstår vad som förväntas av dem och hur de ska göra det. Detta kommer också att minska bördan för hela teamet i det långa loppet.

Fördelar med utveckling av webbapplikationer

  1. Väckapputveckling kombinerar design- och programmeringsfärdigheter för att bygga applikationer som fungerar över internet.
  2. Det ger ett antal fördelar, bland annat inga krav på nedladdning, enkel utveckling och snabb prestanda.
  3. Det är viktigt att identifiera nyckelkrav för din produkt, utveckla en plan och välja rätt teknikstack för att lyckas med webbapputvecklingen.

Förstå vad som gäller för utveckling av webbapplikationer

Oavsett om du vill bygga en applikation med en enda sida, en webbplats med flera sidor eller en animerad webbapplikation är det viktigt att förstå hur man utvecklar webbapplikationer. Processen omfattar utformning, testning och prototypning av din produkt för att skapa en funktionell och vacker användarupplevelse.

Identifiera problemet

För att lyckas med utveckling av webbapplikationer är det viktigt att ha en solid uppfattning om vad du vill uppnå. Detta kräver att du tänker på din målgrupp och förstår vilka de är.

Därefter måste du bestämma dig för en strategi för hur du ska nå ditt önskade resultat. Du kan behöva fokusera på en viss marknad eller nisch eller så kan du behöva vara mer bred för att tilltala en större grupp människor.

En bra webbapplikation föds ur behov och innovation

Din webbapp bör byggas upp kring ett behov eller en utmaning som människor har. Det kan vara så enkelt som ett sätt att utföra en befintlig uppgift snabbare, enklare eller billigare än vad någon annan har gjort tidigare.

Det kan vara så komplext som ett sätt att förbättra någons liv eller så stort som en ny metod för att göra något. I vilket fall som helst måste det vara något som kommer att göra skillnad för de människor som du försöker betjäna.

När du har en idé för en webbapplikation kan du gå vidare till design- och utvecklingsstadiet. Här kommer mer betydande tekniska beslut att fattas om vilka ramverk och tekniker du vill använda samt hur kodningen kommer att se ut.

WordPressutveckling – en givande karriär

WordPress-utveckling är processen att skriva kod och utforma webbplatser med hjälp av det populära innehållshanteringssystemet. Det här jobbet kräver starka kodningsfärdigheter, kunskap om WordPress och en förståelse för principer för webbplatsdesign.

Att lära sig att bygga en WordPress-webbplats kräver tid och engagemang, men det är ett givande karriärval. Många webbutvecklare börjar arbeta som frilansare och förgrenar sig så småningom till större projekt.

Den genomsnittliga lönen för en WordPress-utvecklare är 164 000 dollar per år, vilket är högre än den nationella medianen för alla utvecklare, enligt PayScale. En bra lön beror på en mängd olika faktorer, bland annat erfarenhetsnivå och vilken typ av arbete utvecklaren utför.

En del WordPress-utvecklare väljer att specialisera sig på ett visst område, till exempel att designa teman eller skapa plugins. Genom att välja ett fokus kan du sticka ut från mängden och locka till dig kunder som letar efter en specifik kompetens.

Plugins är ett av de mest populära sätten att utöka funktionaliteten på en WordPress-webbplats. Detta gör det möjligt för utvecklare att skapa unika funktioner som förbättrar en användares online-upplevelse.

Det går dessutom att använda plugins för att förbättra sökmotorernas synlighet och öka en webbplats intäkter. Det är viktigt för utvecklare att förstå hur plugins fungerar och vad de gör, samt hur man skriver dem korrekt.

Kodning för WordPress innebär att man måste känna till de grundläggande kodningsspråken, såsom PHP och JavaScript, samt annan teknik som används i WordPress. Dessa inkluderar HTML, CSS och Ajax.