Att märka dörrar

En skylt som håller hög standard

Det finns många användningsområden för en dörrskylt, det kan vara så enkla syften som att visa var en toalett eller var ett förråd finns. I dessa avseenden spelar det inte någon större roll hur skylten är designad eller vilket material som används då det handlar om att dörrskylten skall vara så tydlig som möjligt för läsaren. Men sen finns det tillfällen då det är viktigt att man har en snygg dörrskylt av kvalitet för att exempelvis presentera sig själv och sin befattning. Detta kan vara på sitt kontor, eller på sin ytterdörr till sitt hem.

Vill man ha en skylt som är lite mer exklusiv än en vanlig plastskylt så bör man använda sig av mässingsskyltar. Mässing är ett material som gör sig väldigt bra då det är slitstarkt och behåller sin naturliga glans och lyster i många decennier, vare sig skylten sitter inomhus eller utomhus. För mer information om mässingsskyltar med bildexempel klicka vidare här. Tittar man tillbaka i historien så är mässingsskyltar vanligt förekommande i såväl foto som i filmer. Där exempelvis banktjänstemannen, greven eller någon annan viktig person också använder sig av mässingsskyltar för att markera sitt hem eller arbetsplats med. Det är alltså ett tidlöst material som fungerar lika bra i den moderna nutiden som förr.

dörr med dörrknackareMen bara för att man har valt att använda sig av mässing så är fortfarande möjligheterna många när det kommer till stil och form, vilket gör att man alltid kan designa en personligt anknuten dörrskylt för sitt ändamål. Det kan vara att man väljer en oval eller rak skylt, och en gravyr som antingen är ifylld svart eller bara speglar sin text i djupet av skyltens gravering. Något som man bör komma ihåg när man väljer ut en bra och snygg dörrskylt är att anpassa textens storlek till skylten, så att man inte får en lång text som är svår att utläsa på grund av att skylten är för liten exempelvis. Men då det är lätt att pröva texten på skylten först genom de många exempel som finns på nätet så är detta sällan ett större hinder.