Matcha färg med färg

Blanda och ge, säger kortspelarna. Detsamma kan sägas om många män vad valet av kläder beträffar. Gäller det inte tokiga mixningar så har många fel uppfattning om vad som passar ihop. Nu kanske det inte direkt menas olika färg på strumporna men kanske näst intill. Detta gäller i vart fall om man får tro King Magazine. Att matcha sin outfit är kanske inte riktigt så enkelt som man tror. Eller gäller det bara att ha sinne för smak? Nu finns det vissa koder för toner och färgsinne med kläder hos nya tidens stylister. Men behövs det verkligen experter för att klä upp män? Som alltid är det nog fråga om situation. Visst går det att ändra framtoning även med vardagskläder men det har inverkan från andra omständigheter som yrke, arbetsplats och fritidssysselsättning.

Matchning ingen match
Trevliga råd, tips och trix i artiklar till all ära men hur kan det se ut för de som inte är stöpta i samma form? En av trenderna idag är att markera tydligt med färger på strumpor kontra byxor och skor. Detta är inte alls någon dum idé för den storvuxne för med en sådan manöver flyttas blickpunkten för betraktaren. Så visst gäller färgmatchning även för kläder i stora storlekar. Matchning behöver inte betyda att samma färgtoner används till exempel. Tvärt om kan det bli spännande med avvikande färger som den välväxte kan använda för att erhålla en bra kroppsform. Exakt hur detta skall gå till måste avgöras från fall till fall. Den osäkre kan kanske skaffa sig en personlig coach som gärna kan vara en god vän med bra sinne för smak. Bli inte rädd för att ”coaching” har blivit ett modeord och att det skall finnas coacher i alla tänkbara och otänkbara fall. En tidningsartikel från Metro tar upp just detta fenomen och den hittar du här.

Men oavsett vad det kallas är det ens eget huvud som gäller eller ett smakråd. Till syvende och sist bör det vara bäraren av kläder som bestämmer. Hur slutresultatet blir beror också på personlig utstrålning. Våga och vinn är kanske det bästa rådet?