Det mångsidiga materialet kalksten

Kalksten går att använda sig av på många olika vis. Materialet kan till exempel både användas inomhus samt utomhus vilket gör det väldigt användbart och mångsidigt. Detta är en av anledningarna till att kalksten är så pass populärt som det är, användbarheten.

Kalksten kan användas som golvmaterial och även som väggmaterial till exempel i badrum eller i kök. I köket kan det även användas som bänkskiva. Materialet kan även användas till uteplatsen eller bara för att smycka din trädgård en smula. Beroende på vad kalkstenen ska användas till kan den skilja sig lite i modellen samt även i hur man sätter stenen. I badrum och kök där kalkstenen kommer utsättas för mycket fukt är det till exempel viktigt att den sätts med rätt redskap och på rätt sätt för att fukten inte ska ta sig igenom och förstöra dina väggar.
Kalksten kan du köpa i de flesta byggvaruhusen som finns idag, men du kan också köpa det över internet. Din kalksten levereras fram till dörren efter beställning och du kan sedan börja arbeta med ditt material. Då Kalksten är en natursten är det väldigt tunga och går sällan att transportera på egen hand, därför är det bättre att ta den leverans butiken har att erbjuda. Bor du nära ett kalkbrott har du även chansen att kunna få hjälp med att köpa ditt material därifrån. Detta har gjorts på till exempel ett kalkbrott på Gotland.

Då kalksten är en natursten är det viktigt att du inte använder dig av starka rengöringsmedel då du gör rent materialet. En natursten har olika motståndskraft mot kemiska medel och detta kan skapa fula fläckar på din kalksten som ej går bort.