Klä ditt hem med väggtegel

Är du trött på dina gamla tapeter och vill ha något mer unikt? Klä ditt hem med väggtegel. Att använda sig av tegel som inomhusmaterial och främst på väggar ger ditt hem en helt annan känsla. Det är både annorlunda och roligare än att använda sig av vanliga tapeter eller färg som är det allra vanligaste, och kan framförallt ta fram den där mysiga känslan man ofta är ute efter i till exempel ett vardagsrum eller sovrum.

Vill du inreda med tegel inomhus är det så kallat väggtegel som gäller. Det är ett tegel anpassat för att ha till inomhusbruk på grund av att det är mer lättarbetat och snyggare till din vägg. Väggtegel ser för åskådaren ut som helt vanliga tegelstenar men är i själva verket betydligt mycket tunnare och lätthanterliga än så då det endast är ca. 2-5 cm tjocka. Detta gör även att det inte tas någon yta från de rum du sätter teglet i.

Att sätta dit ett väggtegel kan vara en process i sig. Att anlita någon som gjort det förut är dock att rekommendera så att det blir snyggt och ordentligt gjort. När teglet dock ligger på plats kräver det inget speciellt underhåll som många material kan göra, vilket gör det väldigt behändigt. Materialet är även väldigt slitstarkt vilket gör att det håller väldigt länge.

Väggtegel finner du främst på internet, men det finns även att köpa på flera bygghandlar runt om i landet. På nätet kan du också hitta en mängd bra inspiration till vad du kan skapa med materialet i ditt hem.