Fotbollsläger med fotbollsklubben

Att åka med laget på fotbollsresa utomlands är någonting som många fotbollsintresserade barn och ungdomar drömmer om men de flesta får aldrig chansen att komma iväg. Varför? Jo, för att ekonomin i de flesta klubbar inte tillåter det, framförallt för de flesta mindre klubbar svårt att klara sig pengamässigt som det är, utan extra utgifter.

Hur ska man då som klubb kunna ha råd att sticka iväg på fotbollsläger till något häftigt land? Jo, genom att samla ihop pengar på ett eller annat sätt. Det bästa sättet brukar vara försäljning, av ett eller annat slag. Vad ni väljer att sälja är upp till er – det kan vara alltifrån godisburkar man brukade få sälja för skolan till jordgubbar eller hallon. Om ni bor på landet och har mycket sånt nära där ni bor är det ett extra plus, då samlar ni ihop produkterna gratis. På Sundbybergsskolan kom några elever på den goda idén att panta burkar.

Det viktigaste för att få ihop nog med pengar är att man lyckas bra med försäljningen. Hur blir man då en bra säljare? Framför allt behöver man vilja sälja och vilja få ihop pengar. Om ni nu jobbar mot att få åka iväg på fotbollsläger med klubben har ni nog all vilja som krävs redan där! Utöver detta är det viktigt att se det som en rolig utmaning, att man aktiverar sin vinnarskalle som ligger nära till hands för de flesta som håller på med fotboll. Det är roligt att tävla och kul att vinna tycker nog de flesta idrottare. Ni kan ha någon slags tävling i laget och ge en liten belöning för den som säljer mest – utan att det blir alltför tävlingsinriktat så klart.

För att ta reda på mer om hur man ska gå tillväga för att lyckas sälja och få ihop pengar till laget kan man ta råd från andra som varit med om samma sak, prata ihop er med klassen eller kontakta ett företag inriktat på just detta. Det finns även många artiklar angående ämnet på internet, bland annat den här från Aftonbladets hemsida.