Graverade glas – festligt och unikt

Ett smart sätt att göra festliga tillfällen, företagsevent eller presenter mer unika och personliga är att gravera glas. Det genomskinliga, neutrala men ändå vackert ljusreflekterande materialet glas är utmärkt att gravera i.

vinglasFestliga tillfällen
Gravyr på glas blir det där lilla extra som sätter pricken över i på en fest. Kanske firas en person som fyller jämnt? En stilren gravyr med årtal på, eller personens namn på gör att festen genast känns mer genomtänkt och gästerna kanske till och med kan få ta med sig glaset hem som ett glatt minne från festen?
Många brudpar gör sin bröllopsfest personlig med parets monogram, namn och/ eller bröllopsdatum på inbjudningskort, servetter och liknande. Vackert graverade glas sätter en elegant prägel på t.ex. fördrink inför vigsel eller champagneglas att skåla i senare på kvällen. Även dessa glas fungerar perfekt som minnessak från den lyckliga dagen och bröllopsfesten.

Presenter
Liksom det finns många olika sorters glas ämnade för olika användningar finns det lika många olika typer av glas att gravera. Någon som provar vin kan få ett eget vinglas att använda sig av vid vinprovningar. En whiskeyfantast uppskattar troligtvis whiskeyglas av riktigt god kvalitet med personlig gravyr att njuta av tillsammans med en god dryck framför brasan en kylig höstkväll.
Förfest med det gamla kompisgänget som diskuterar hembryggd eller finimporterad öl blir extra festlig med rätt gravyr på ölglasen. Namnet på favoritlaget i den gemensamma sporten, eller året och platsen då kompisgänget träffades? Anledningarna kan vara många och graverade glas passar för de flesta tillfällen. Kanske finns det en potentiell allsångsledare i släkten eller vänkretsen som skulle uppskatta en uppsättning snapsglas med texten till en snapsvisa ingraverad? Bara fantasin sätter gränser för vad som passar som gravyr på presenter i form av vackra glas. här finns inspiration.

Företag
För ett företag som vill profilera sig finns alla möjligheter med gravyr på glas. Ett exempel på användning är de glas som brukar finnas i fikarum/ pentryn på arbetsplatsen. En diskret företagslogotyp på glasen, eller kanske inspirerande ord, stärker varumärket. Glas med ingraverad företagslogotyp passar också perfekt på företagsevent, projekt kick-offer eller någon annan högtidsstund.
Fina vinglas, whiskeyglas eller konjakskupor med diskret företagslogotyp kan också med fördel skänkas till medarbetarna som tack för ett väl utfört arbete, som sommarpresent eller som julklapp.