Rätt byxa på rätt plats

Enkelt sagt kan man säga att jeans är det byxplagg som passar till allt. Genom att matcha dina jeans med en snygg skjorta kan du faktiskt gå på fest, bröllop eller bara vara. Mörkblå jeans och ljus skjorta passar till bröllopet medan ljusa jeans och mörk skjorta passar till festen. Sedan beror det ju förstås lite på vad för klädkod som gäller på bröllopet eller festen. En del tillåter inte jeans, men är det avslappnad klädsel som gäller så är jeans helt klart festligt nog att bära upp till och med på ett bröllop.

Vill man ha lite mer flashiga byxor är det chinos som gäller. Problemet med dessa är dock att det kan vara svårt att få tag i stora storlekar, många av de klädföretag som säljer chinos är klädbutiker för normalbyggda människor. Storlekarna finns då oftast upp till en eller två XL. Chinos är för övrigt också ett bra val för bröllopet om man inte väljer att ha kostym eller liknande. Just kostym kan man satsa på om tillställningen kräver det samt om man vet att man ändå kommer att få användning av finbyxor vid fler tillfällen. Man kan ofta få kostymbyxor måttbeställda, vilket kan vara extra bra om man är av större storlek. För tips om vad man kan bära till chinos kan man klicka in sig på Manolos hemsida.

Ett annat sätt att hitta byxor i rätt storlek är genom att beställa via nätet. Där hittar man ofta genomförliga storleksguider och instruktioner på hur man får fram sina exakta mått, vilket gör det busenkelt att hitta den rätta storleken.

Att välja rätt skjorta till byxorna är inte alltid heller helt lätt. Ska man iväg på en lite finare tillställning kan en vit skjorta passa bra men det finns också mörka, enfärgade skjortor som absolut kan fungera beroende på vilken färg på byxorna man väljer. Tänk på att använda rätt skofärg också, gärna inte svart på svart så att säga utan ett par ljusare skor samt ljusare skjorta till ett par mörkare byxor och tvärtom. Det viktigaste är naturligtvis att man ser snygg och proper ut och att man känner sig bekväm.