Välj rätt mäklare i Åkersberga

Välj rätt mäklare för att kunna framhäva ditt hus på bästa sätt när du säljer.Om man står inför att sälja sin bostad och bor i eller i närheten av Stockholm så har man i dagsläget bättre utsikter än någonsin att göra detta till en stor vinst. Med tanke på hur priserna i Stockholm ökat under senare år så kan man se att det heller inte spelar någon roll i vilket område man har sin bostad – en ökning har skett överallt; och har man köpt sin bostad för några år sedan så kommer man således att göra en god vinst. Det finns heller ingenting som tyder på motsatsen; att priserna för bostäder skulle sjunka. Möjligen så kan dessa komma att bli stabilare på sikt – men då kommer de ändå att ligga kvar på den höga nivå de idag gör. Att det hela skulle röra sig om en bubbla är ett scenario som många oroar sig för, men så länge inflyttningen till Stockholm sker av samma extrema mängd människor – ett helt Skellefteå invånarmässigt per år – som idag och där man samtidigt inte hinner med att bygga nya bostäder så finns det en minimal risk att detta skulle ske.

Det som dock är avgörande i hur mycket man ska gå i vinst vid en försäljning handlar primärt om tre saker: vilket typ av objekt, vart det ligger och vilken mäklare man anlitar. Säljer man en bostad innanför tullarna så kan man nästan välja vilket mäklare som helst och ändå göra en stor vinst – säljer man dock utanför staden så blir valet av mäklare betydligt viktigare och detta för att dessa, helt enkelt, inte är lika attraktiva objekt för en köpare.

Ska man sälja en bostad i Åkersberga och vill nå högsta möjliga vinst så är valet av mäklare alltså något som är mer avgörande än om man ska sälja sin bostad på Södermalm. Men; vad är det då man ska basera sitt val av mäklare på – det finns trots allt en hel del att välja bland – om man ska sälja en bostad i Åkersberga?

Vi tänkte räkna upp några punkter som kan vara värda att tänka på gällande val av mäklare då man ska sälja i områden – som Åkersberga – ligger utanför kärnan av Stockholm.

  • Lokal kännedom. Välj en mäklare som kan det område där din bostad ligger. Det här ger dig en fördel och där din mäklare snabbt kan svara på frågor som rör kommunikationer, närhet till skolor, natur, idrottsanläggningar – allt som spekulanter kan tänkas vilja veta. En mäklare säljer in Åkersberga i samband med att han säljer sin bostad och därför är lokal kännedom en viktig punkt.
  • Priset. Naturligtvis är priset viktigt; men du ska veta att detta är förhandlingsbart då det kommer till mäklare i Stockholm och närliggande områden som Åkersberga. Kontakta några stycken mäklare och använd deras erbjudanden som en del av din förhandling.
  • Erfarenhet. Välj en mäklare som kan sin sak och som kan visa upp en historia av lyckade försäljningar i det område där din bostad ligger – i det här fallet Åkersberga. Det här ger dig en klar fördel jämfört med om du väljer en ”grön” mäklare.