Vem kontaktar jag för städning i Nacka?

Är man boende i Stockholm eller i någon angränsande kommun till denna stad så vet man att det i många fall kan vara svårt att få livspusslet att gå ihop. Det som främst menas med detta handlar om att det tar för lång tid att i många fall ta sig från en plats till en annan och att exempelvis då – dagligen – ta sig från sitt hus i Nacka till sitt arbete inne i Stockholm innebär tar helt enkelt för lång tid.

Visst, man pendlar även i andra städer i Sverige men just Stockholm är extremt då antalet människor som flyttar in hela tiden når nya toppnivåer och därmed också påverkar både bil- och kommunaltrafiken i form av längre köer och annat. Att ta sig från Nacka till Stockholm kan alltså ta över en timme i rusningstrafik och detta kan då innebära att en person spenderar två timmar per dag sittande i en bil och denna tid omöjliggör då att andra saker – som exempelvis städning – kan genomföras. Just städning är den sak som man också i en allt större utsträckning använder sig av i Stockholm och med använder sig menar vi här att man lejer ut denna till ett företag.

Den personen i Nacka som vi hade som exempel kan alltså – istället för att sköta sin städning själv – leja ut den till en firma som regelbundet kommer till hemmet och tar hand om denna. Detta kan alltså vara den där sista biten i livspusslet och är i många fall en absolut nödvändighet för att en familj i Stockholm ska kunna fungera. Spenderar man två timmar om dagen i en bil – ja, då förstår man också att det kan vara värt för en familj i Nacka att låta ett företag sköta sin städning.

Påverkar Rut-avdraget min städning i Nacka?

Det finns också väldigt många alternativ för denna familj i Nacka att välja bland gällande sin städning och detta beror på att det i Stockholm finns väldigt många företag som erbjuder sina tjänster inom detta område. Det är nämligen vanligt att man i Stockholm använder sig av just städning och speciellt har en uppåtgående kurva kunna ses under senare år i och med att rut-avdraget infördes. Detta rut-avdrag innebär att familjen i Nacka kan dra av sin städning som en hushållsnära tjänst i sin deklaration och därefter få tillbaka en del av summan på sin skatt. Detta är också en liten anledning till att detta avdrag har skapats – man vill helt enkelt skapa tid för exempelvis denna familj i Nacka och ge dessa en chans att umgås utan att fokus ska ligga på städning, något som ju ofta är en källa till konflikt.

Dessutom – och detta är det viktigaste – skapar rut-avdraget fler jobb och ger framförallt unga, outbildade människor en chans att komma in på arbetsmarknaden. Det är också därför som många lobbar för att behålla detta avdrag och det handlar alltså inte i första hand om att en familj i Nacka är för lata för att själva ta hand om sin städning. Jobbfrågan är viktigast.