Kreativa dockhus

Bild lånad från http://www.expressen.se/leva-och-bo/dockhuset-som-kostar-100-000-kr-pa-blocket/

Är du sugen på att köpa ett dockhus för 100 000? Nu kan du nämligen göra det. I en artikel i Expressen visas det exklusiva huset upp som det enda i sitt slag i världen. Med delar från runt om Europa är dockhuset otroligt detaljrikt och, som ägarens önskade pris antyder, exklusivt.

Barn har sedan 1600-talet lekt med dockhus i olika varianter och anledningen till att populariteten håller sig även idag beror nog på den verklighetsbaserade lek som barn kan ägna sig åt i husets olika rum. Vardagliga influenser är en viktig del i barns lekar, vilket visas i bland annat den vanliga Mamma-Pappa-Barn-leken. Genom ett dockhus får barnet möjligheten att leka samma typer av lekar, fast nu i en mer avancerad miljö. Att dessa miljöer ska vara detaljrika har blivit en självklarhet, och idag är nästan alla dockhus på marknaden rika på små finesser. Som de flesta vet bäddar hög kvalitet och bra hantverk för höga priser, och många dockhus ses idag som lyxvaror.

Lyxiga dockhus är omåttligt populära och om man köper ett så vet man att det kommer bli välanvänt under en långt tid. Det finns idag flera återförsäljare som säljer dessa lyxiga dockhus, och en av dessa är bland annat sidan LitenLeker.se. Där finner man dockhus i olika utföranden, bland annat anrika herrgårdar, lyxvillor eller bara fina hus med många detaljer till bra priser. Ett lyxigt dockhus behöver inte kosta 100 000, utan huvudsaken är att det är ett trevligt hantverk som gynnar barnens lekar och fantasier. Man kan dessutom främja barnets kreativitet genom att låta det själv tillverka möbler, gardiner och andra inredningsdetaljer till dockhuset, samt kläder till dockhusets invånare.